Het aanbod is eigenlijk heel eenvoudig. Als u nu 'abonnee' wordt door een - liefst regelmatige - bijdrage te storten op gironummer 5146635 (tnv. Globalinfo in Amsterdam, IBAN: NL06INGB0005146635 BIC: INGBNL2A) zorg ik ervoor dat er een gedegen, dagelijks geactualiseerde Nederlandstalige website over globalisering in de lucht is. Van de inkomsten hoop ik uiteindelijk een (minimum)loon te kunnen betrekken, naast de direkte onkosten voor de website. Mocht het ooit meer dan dat opleveren, dan zal dat gestoken worden in het verder perfectioneren van de website: bijvoorbeeld het aankopen van stukken van andere media en het betalen voor vertalingen of beeldmateriaal.

 Een extra bedeloproep in december 2007 leverde een aantal eenmalige giften op en twee nieuwe abonnee's (waarvan een hele forse, you all know who you are!). Dat werd daarna elk jaar herhaald, met ongeveer hetzelfde resultaat

--- update : in 2010  waren er 6 mensen maandelijkse - of in ieder geval regelmatig - donateur en waren er ook nog enkele eenmalige giften (waarvan twee aanzienlijke, ter grootte van 500 en 240 euro!)

---update 2: de bezoekerscijfers blijven min of meer stabiel. Gemiddeld zijn er tussen de 1000 en 1400 individuele bezoekers per dag. Daar zijn dan de zoekmachines bij meegeteld (maar elk telt voor 1). Er zijn duidelijke uitschieters naar boven als er bijzondere politieke evenementen zijn, zoals topprotesten (of bijvoorbeeld dit jaar, de atoomtreinprotesten in Gorleben) dan zijn er vaak meerdere duizenden bezoekers.

--------------------------------

Het werk dat als coördinator in deze website gestoken moet worden, zit 'm vooral in het afzoeken van relevante informatie over globalisering, economie en activisme in alle delen van de wereld, en die vertalen of zelf stukken schrijven. Ook het begeleiden en invoeren van stukken die anderen schrijven kost tijd. Daarnaast moeten er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat de site goed zichtbaar is op het net (zoals in zoekmachines).

Waarom?

Het is belangrijk om een informatiepositie op te bouwen over deze belangrijke thematiek, ten opzichte van commerciële media en de grote systeemondersteunende NGO's. Daarbij proberen we op globalinfo tegelijkertijd ondogmatisch en veelzijdig te zijn.

Berichtgeving op globalinfo.nl heeft een relatief groot bereik gekregen. Los van de directe bezoekers (momenteel gemiddeld tussen de 1000 en 2000 individuele bezoekers per dag) wordt informatie die op globalinfo verschijnt vaak overgenomen door andere media en websites. De website heeft daarnaast een bescheiden functie als vraagbaak: studenten, journalisten en actievoerders vragen regelmatig om informatie.

Deze website is in 2002 opgezet met steun van XminY Solidariteitsfonds. Sinds eind 2006 moeten de onkosten echter grotendeels uit donaties betaald worden. Vandaar deze schaamteloze bedelpartij.

Steun globalinfo en stort - incidenteel of regelmatig - een bedrag naar keuze op gironummer 5146635 tnv. globalinfo.

Mensen die maandelijks een bedrag overmaken van 10 euro of meer (en die hun adres opgeven) krijgen eens per half jaar een uniek boekwerkje toegestuurd, met opzienbarende details over strijd en leven in het centrum van het empire. Desgewenst kan een formulier voor periodieke overschrijving toegestuurd worden.

Andere vormen van steun die globalinfo.nl goed kan gebruiken zijn: tips voor artikelen, links, illustraties en dergelijke. Ook eigen artikelen, boekrecensies ed. zijn welkom, mits binnen de thematiek van deze website.

Verder is er altijd behoefte aan mensen die onbezoldigd willen vertalen (uit het Engels, Spaans, Frans, Duits) of recensies willen schrijven.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.