ImageG8, geef je over, je bent omsingeld door onze tenten! Een samenvatting van de informatie over de actiecamps rond Heiligendamm

 

Er zijn drie campplaatsen zeker (zie overzichtskaart: )

Daar kunnen er nog meer bijkomen, maar voor deze drie geldt de onderstaande info (ingekort, zie meer uitgebreide Engelstalige versie )

De drie camps in Reddelich (bij Bad Doberan), Rostock en Wichmannsdorf (bij Kuhlungsborn) moeten plek bieden aan tenminste 12.000 personen. De groep die de camps organiseert, beschouwt ze als 'spectrumbreed' (dat wil zeggen dat mensen van alle verschillende stromingen die deel uitmaken van het linkse anti-G8-protest er gebruik van kunnen maken). Ze kunnen er overnachten, er zich terugtrekken na acties, andere activisten ontmoeten, voor allerlei debatten en workshops en om acties voor te bereiden.

In elk kamp zal een centraal infopunt opgezet worden. Uiteraard zijn bepaalde zaken ongewenst op het camp: (zoals seksisme, racisme anti-semitisme) en de 'bewoners' worden geacht samen verantwoordelijk te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Er zijn geen commerciële diensten. De infrastructuur moet door de activisten samen opgebouwd en onderhouden worden.

Er zijn een paar zaken die ingehuurd zullen moeten worden: elektriciteit, water, toiletten, grote tenten etc. Daarvoor moet dus betaald worden. Bij de informatietenten worden kampeerders daarvoor verzocht om een bijdrage (richtbedrag is 5 euro per dag).

Gebruikers wordt verder verzocht zorgvuldig om te gaan met de natuur en de aanpalende bewoners, die over het algemeen sympathie voor het camp koesteren.

Voor informatie over de acties enzo zal een heel netwerk van infopoints rond Heiligendamm ingericht worden, ook in de kampen.

Beslissingsstructuur

In de grote tenten zullen regelmatig plenaire vergaderingen worden gehouden. Hier worden ook besluiten genomen over dagelijkse zaken van het kamp, en in geval van dringende zaken. Barrios (het camp wordt opgedeeld in buurten, 'barrio's) en grote groepen moeten een of twee afgevaardigden naar de plenaire sturen die weer terugkoppelen wat er besproken is. Het zal onmogelijk zijn om dat iedereen deelneemt aan de plenaires, maar iedereen die wil, kan deelnemen..

Opbouw

Er wordt al op 19 mei begonnen met opbouw van Wichmansdorf, en de andere kort daarna, zodat per 1 juni alle camps open kunnen. Maar voor de opbouw (en het afbreken later) is veel hulp nodig. Mensen die mee willen helpen kunnen zich melden bij het Convergence Centre in Rostock Of de camps zelf. Hier vind je een lijst met klussen.

Bescherming

Voor bescherming van de camps (tegen nazi's of politie) worden concepten voorbereid. Er zullen 24 uur wachtgroepen zijn. Ook daarvoor wordt eenieder verzocht te helpen. Er zal een groep zijn die oog houdt en steun biedt in geval van eventuele seksistische incidenten, ook binnen het kamp zelf.

Pers en media

De persgroep kan bereikt worden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en verder zal per camp een telefoonnummer te vinden zijn op http://www.camping-07.de/ Journalisten moeten eerst contact opnemen met de persgroep en kunnen niet zomaar filmen/fotograferen op een camp.

Drank

Er zal water en allerlei frisdrank en licht alcoholische dranken te koop zijn. Deze worden centraal ingekocht door de campgroep en door hen verkocht. Dit zal tevens een van de weinige inkomstenbronnen voor het camp zijn. Barrios kunnen grotere hoeveelheden van de centrale inkoop afnemen en doorverkopen, maar derden worden niet geacht te verkopen in het camp.

Op woensdag en donderdag wordt er geen alcohol verkocht omdat het slecht blokkeert met een kater. Zwaar alcoholische dranken worden sowieso niet verkocht.

Materiaal en gereedschap

Er zal geprobeerd worden materiaal en gereedschap in te zamelen en uit te lenen. Daarvoor wordt ook opgeroepen om nuttige spullen mee te nemen en in te leggen.

Transport

Er gaat zo goed mogelijk geprobeerd worden een pendeldienst tussen de kampen te onderhouden. Ook daarvoor geldt de oproep om mee te helpen en auto's en busjes ter beschikking te stellen. Grotere bussen worden gecoördineerd in Reddelich.

Inhoud.

Het is de bedoeling dat er ook een uitgebreid inhoudelijk programma komt in de camps, met workshops, netwerken, en cultuur. Daarvoor komen verschillende grotere tenten te staan en de nodige apparatuur. Ook komen er indymedia-tenten. In Reddelich zal een zenderwagen komen voor radiozendingen

Concerten zullen georganiseerd worden net buiten het Reddelich-camp en in het Rostock-camp. Het programma zal hier te vinden zijn: http://www.move-against-g8.de

Barrios

De camps zullen in barrios verdeeld zijn, die voor een groot deel zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen infrastructuur. Van de centrale organisatie krijgen deze slechts de basisvoorzieningen. Alles dat een barrio extra zou willen, moet zelf meegenomen en aangelegd worden. Bijvoorbeeld zullen er een paar gemeenschappelijke water/wasplekken op het camp zijn. Als een barrio een eigen waterpunt zou willen (bijvoorbeeld omdat er ook een gaarkeuken meegaat) moet de apparatuur voor verlenging meegenomen worden. Barrios die al staan wordt verzocht nieuwe en aankomende barrios te helpen opbouwen.

Voedsel

Elk camp zal twee grote en verschillende kleinere gaarkeukens hebben. Deze leveren vegetarische (en vaak veganistische) maaltijden tegen kostprijs. Er moet dus wat (een vrijwillige bijdrage) voor betaald worden (het kampeergeld dat je betaalt behelst niet de etenskosten). Ook moet iedereen af en toe meehelpen met koken, wassen of voedsel halen. Neem zoveel mogelijk je eigen borden, kopjes en bestek mee. Als er heel veel mensen naar de camps komen, zou het kunnen voorkomen dat er niet voldoende voedsel voor iedereen is. Help in dat geval mee met eigen fouragering.

Geld

Er worden dus flinke onkosten gemaakt (huur grote tenten, water, elektra. leidingen. Wc's, transport, verzekering, etc.) waarvoor iedereen verzocht wordt 5 euro per dag te betalen. Dat kan bij het incheckpunt, maar liever nog hebben ze dat je van te voren overmaakt. (zie gegevens onderaan).

Voor uitgebreidere beschrijving van de drie camps en hun specifieke eigenschappen, toegangsroutes etc. zie het Engelstalige uitgebreide overzicht.

Wat moet je in ieder geval meenemen?

Tent/mat/slaapzak

Kleren

Toiletartikelen

Handdoek

Medicijnen als je die nodig hebt

Wat noodvoedsel

Regenkleding

Je kunt overwegen ook dit mee te brengen:

Campingkookstel plus benodigde brandstof

Bord, mok, bestek

Handdoeken

Stekkerdozen voor opladen gsm's

Verloopstekkers voor buitenlandse apparatuur

Zaklamp

Ultra low frequency radio (voor volgen vertalingen op vergaderingen)

Normale radio

Walkie-talkies

Kompas

Kaarten van Rostock en omgeving

Bloknotes en pennen

Fietsreparatiesets

Helemaal tof is het meebrengen van:

Verrekijkers

Lakens

EHBO-spullen

Naaigerei

Waxinelichtjes en jampotjes

Brandblusser

Jerrycans

gereedschap

Tuingereedschap

Emmers

Grote tenten, zonneschermen, partytenten

Extra slaapzakken/tenten/isomatten

generatoren

auto's/bussen/vrachtwagen

Wat je beter thuis kunt laten:

Elk soort wapen
==========================

Contactgegevens en bankrekening:

http://www.camping-07.de

G8 Camping Group

Franz-Mehring-Platz 1

10243 Berlin

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankrekeningnummers:

Verein Kuckuk: Van binnen Duitsland: Account number: 454 88 01

Postbank Berlin BLZ 100 100 10

Vanuit het buitenland: BIC: PBN KDE FF, IBAN: DE 49 100 100 100 45 48 80 103