Computergames zijn leuk om te spelen, maar je wordt knettergek van de manier waarop het bedrijfsleven je er al je geld mee uit je spaarpot klopt. Dat vindt een 13-jarige ervaringsdeskundige.
Er komen steeds meer spelletjes voor allerlei platformen: xbox, pc, playstation, gamecube, gameboy (advance) enz.

Ze worden steeds duurder (en mooier) en wat je nodig hebt om ze te spelen kost ook steeds meer. En als je eindelijk het nieuwste beste en duurste hebt, is dat na een week alweer uit en oud.

Gemiddeld kost een nieuw spel al gauw 60 euro en de duurste platform, de xbox 360, kost 560 euro (veel te duur!) en de xbox speletjes kun je daar wel op spelen maar de nieuwe spellen, gemaakt voor de xbox 360, kun je niet meer op je normale xbox spelen en na een tijdje worden er geen spelletjes voor de normale xbox meer gemaakt en kun je daar niets meer mee. Zo gaat het met al die spelletjes en apparatuur, ze willen dat je de hele tijd weer nieuwe koopt.

Of neem de pc dan, dat is nog veel erger. Koop je na maanden sparen eindelijk dat computerspel (van 50 euro !!!) en dan blijkt dat je pc weer geen goeie 3d-kaart heeft of niet genoeg geheugen of een te slome computer of een mac inplaats van een pc. Daar word ik nou helemaal gek van.

(Luis Hallström, 13 jaar)
(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door Luis Hallstrom.)